Reiki

Innerlijke harmonie is de bron van alle gezondheid... (Paracelsus)

Het woord ‘Reiki’ betekent Universele Levensenergie. Universele Levensenergie is óm ons heen en in ons aanwezig. Het Japanse woord “reiki” bestaat uit twee lettergrepen: rei het kosmische, universele aspect, en ki de fundamentele levenskracht die stroomt en klopt in alles wat leeft.

Wat is Reiki?

Een natuurlijke behandelwijze, die ons in staat stelt meer levenskrachtenergie op te nemen, het vitaliseert de levenskracht en brengt de energieën in ons lichaam in balans. Deze natuurlijke helende energie stroomt in een krachtige en geconcentreerde vorm door de handen van de Reiki-gever. Het opleggen van de handen kanaliseert de genezende energie in het lichaam van de ontvanger.

Wat doet Reiki?

Reiki bevordert genezingen van allerlei aard en verlicht pijn. Het heeft een positieve invloed op de spirituele groei; na een behandeling kun je dingen helderder zien en kom je mogelijk tot diepe inzichten in bepaalde vragen of problemen die je bezighouden.

Reiki versterkt en harmoniseert het immuunsysteem. We zijn geneigd om aan één stuk door onze energie te verbruiken zonder deze aan te vullen, Reiki helpt ons onze energievoorraad op peil te brengen en zorgt ervoor dat je je lichamelijk gezonder voelt.

Een Reiki-sessie behandelt lichaam, geest en ziel.

Is Reiki veilig?

Het doel van de behandeling is het lichaam te voorzien van extra energie, om te gebruiken in het zelfgenezingsproces. Reiki kan veilig toegepast worden bij de meeste medische klachten die de ontvanger heeft, maar daarnaast moet altijd de raad van een arts ingewonnen worden. De Reiki –methode stelt geen diagnoses en is nooit een vervanging van medische zorg of medicatie.

“Erger je niet, juist vandaag
Maak je geen zorgen, juist vandaag
Wees dankbaar voor alle zegeningen
Verdien eerlijk je brood
Wees vriendelijk voor je naasten.”